projecten

Villa Zebra

Het Rotterdamse kindermuseum Villa Zebra biedt kinderen van 3 t/m 12 jaar een plek om kennis te maken met hedendaagse kunst. Zowel binnen de Villa als op scholen en andere locaties worden tentoonstellingen georganiseerd, workshops en projecten.

Villa Zebra heeft aan Iris de Kievith gevraagd om binnen het pand ruimte te ontwerpen voor nieuwe ateliers. Eén voor kinderen en één voor een kunstenaar. Na een ruimtelijke schuifpuzzel en een intensieve verbouwing zijn inmiddels de nieuwe ateliers en kantoorruimte in gebruik genomen.
Maandelijks is een andere kunstenaar-in-huis aan het werk zodat de kleine bezoekers aan Villa Zebra naar zijn of haar proces van kunst maken kunnen gluren. Of als de deuren van het atelier open staan mogen ze zich ermee bemoeien of meewerken. In het atelier ernaast is ruimte voor groepen om te werken met een onderwerp van de actuele tentoonstelling. De wanden tussen de ateliers en tentoonstellingsruimte kunnen naar hartelust geschoven en gedraaid worden, open of dicht en alles ertussen.
Met deze ateliers is er binnen Villa Zebra nog meer ruimte voor verdieping en inspiratie over en weer tussen kunst, kunstenaar en het eigen creatieve proces van de bezoeker.

Voor dit project is een unieke paneelwand ontwikkeld ism paneelwandenleverancier Espero.


projectgegevens

opdrachtgever: Villa Zebra
lokatie: Stieltjesstraat 21, Rotterdam
verbouwd opp: 230 m2 (bvo)
opdracht: januari 2015
oplevering: december 2015
ontwerp: Iris de Kievith
constructie: iob, Fevzi Atceken
bouw: Van Waning, Humango Hugo Lammers


Links
fotos: Hester Blankestijn