projecten

re-sample

Argentijns afval wordt bouwmateriaal
Sinds de economische crisis zijn in Argentiniƫ veel goed opgeleide mensen genoodzaakt afval te verzamelen om in de dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Onder de naam Re-sample is een workshop georganiseerd waarbij voor enkele afvalstromen nieuwe toepassingen zijn ontworpen. De nieuwe toepassingen zijn een eerste stap om de leefomstandigheden van deze zgn. "cartoneros" te verbeteren. Enerzijds door het ontwikkelen van verwerkingsmethoden waarbij het afval meer kan gaan opleveren, anderzijds door deze producten direct op de verbetering van de kwaliteit van huisvesting te richten. Het ontwikkelen van isolatiemateriaal is hiervan een voorbeeld.

RE-sample is een samenwerkingsverband waarbinnen het vervolg van deze verkennende workshop verder onderzocht zal worden, en is opgericht samen met atelier Caro Isern (Amsterdam).
De eerste workshop is georganiseerd in samenwerking met Carlos Levinton (Buenos Aires, Argentiniƫ) en de stichting Recylicity/2012 architecten (Rotterdam).
Dit initiatief is financieel mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Stichting Hivos en de Nederlandse ambassade in Buenos Aires.

Januari - december 2006


links
re-sample
Arca Grup in Buenos Aires